17ος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”-bwin

Αναρτήθηκε στις 13/03/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Tην Κυριακή 30 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – bwin, στη διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη, η οποία ενώνει την αρχαία με τη σύγχρονη πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. Παράλληλα, θα διεξαχθούν οι Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10.000μ. και 5.000μ., καθώς και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων. Συγκεκριμένα η εκκίνηση των 10.000μ γίνεται μπροστά από το Δημοτικό στάδιο του Δήμου μας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος βραβεύτηκε ως εξαιρετικός φορέας αθλητικού τουρισμού από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, κερδίζοντας το έπαθλο στην κατηγορία ‘Best Thematic Sports Destination’ του διαγωνισμού “Premium Tourism Awards 2021”. Επιπλέον ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin στην ετήσια εκδήλωση απονομής των “Tourism Awards 2022”, κατέκτησε τις κορυφαίες διακρίσεις στις θεματικές κατηγορίες “Sport Events” και “Specialty Travel – Αθλητικός Τουρισμός”. Παράλληλα, ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» έχει αναδειχθεί 8ος καλύτερος Μαραθώνιος στον κόσμο στην συνολική αξιολόγηση μεταξύ 476 πιστοποιημένων Μαραθωνίων, καθώς και 4ος καλύτερος στον τομέα της ασφάλειας, στην ανεξάρτητη έρευνα της “THE SOLE SUPPLIER” (http://bit.ly/TopMarathons). Η διάκριση αυτή δημοσιεύθηκε μεταξύ άλλων στον έγκυρο και παγκόσμιας εμβέλειας ιστότοπο “FORBES” (http://bit.ly/ATGM-Forbes), διαφημίζοντας τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα μας αθλητικά, πολιτιστικά, ιστορικά και τουριστικά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και μαζικότερη διεθνής διοργάνωση της χώρας μας και η μεγαλύτερη της Βορείου Ελλάδος. Αποτελεί τακτικό μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μαραθωνίων AIMS και εντάσσεται ανελλιπώς στο ετήσιο ελληνικό και διεθνές αθλητικό καλεντάρι των Ομοσπονδιών ΣΕΓΑΣ και AIMS.

Διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της.

Το σύνολο των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης, φέτος αφιερώνεται στον θεσμό της οικογένειας, με εκδηλώσεις που αφορούν στα παιδιά, όπως ο δρόμος των 1.000 μέτρων των μαθητών δημοτικών σχολείων, το τουρνουά σκάκι των παιδιών έως 12 ετών, το πρόγραμμα παραδοσιακών χορών δημοτικών σχολείων και η παιδική γιορτή με δημιουργική απασχόληση, η οποία θα εξελίσσεται παράλληλα με τη ροή του αγωνιστικού προγράμματος.

Ενημερώνουμε τους δημότες μας εάν επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως Εθελοντές στη διοργάνωση. Υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας στον Τομέα ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (www.alexanderthegreatmarathon.org www.atgm.gr)