Χριστουγεννιάτικη Δράση στο Πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου

Αναρτήθηκε στις 30/12/2022, στην κατηγορία Κοινωνική Πολιτική

Τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου. Η Δράση που είχε παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγίου Νεκταρίου, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Πολυιατρείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Τα παιδιά από τον Παιδικό Σταθμό επισκέφθηκαν το Πολύκεντρο, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα και στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με την υπεύθυνη δασκάλα και τα στελέχη των δομών που συστεγάζονται στο Πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου.  Στη συνέχεια, στην Αίθουσα πολλαπλών δράσεων του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, τα παιδιά ζωγράφισαν, συμμετείχαν σε παιδαγωγικά παιχνίδια και έγραψαν γράμματα στον Άγιο Βασίλη. Τα γράμματα των παιδιών ταχυδρομήθηκαν στο ειδικό κόκκινο γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ κι έτσι με τη νέα χρονιά τα παιδιά θα λάβουν απάντηση από τον Άγιο Βασίλη. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν δωράκια στα παιδιά.

Η υλοποίηση της Δράσης ακολουθεί τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης για το «Ανοιχτό Σχολείο», με στόχο την καθιέρωση του σχολείου ως βασικού κ ζωντανού κυττάρου της ζωής της κοινότητας.

Μέσα από τη Δράση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να:

  • καλλιεργήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες
  • αναπτύξουν τις δεξιότητες συνεργασίας και εργασίας σε διαφορετικά περιβάλλοντα
  • μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους και να επικοινωνούν
  • βελτιώσουν τις γνωστικές τους δεξιότητες
  • ψυχαγωγηθούν

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, κος. Γ. Παναγιωτίδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Α. Πασχαλίδου και η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, κα. Κ. Αραμπατζή.